Статии

В това отношение ароматерапията предлага редица етерични масла, в чиито химичен състав присъстват съставки, които имат отблъскващо действие по отношение на тези насекоми.

Прочети още...

Сузана Фербер е една от водещите фигури в компанията Taoasis. Тя е от онези специални жени, които излъчват мека светлина и са приели мисията да променят света около себе си, като разпространяват знанията си и споделят своята страст към натуралните аромати с други хора.

Прочети още...

Аксел Майер основателят на компанията за ароматерапевтични продукти Taoasis е визионер, писател, веган, обожава натуралните аромати и е от онези харизматични и ярки личности, които лесно и веднага успяват да те спечелят с откровеността, усмивката и идеите си.

Прочети още...

Те са подходящи за директна употреба върху кожата или за добавяне в база, базови масла или готови козметични продукти. Но не бива да се използват в арома лампи!

Прочети още...

Kогато наближи лятото, темата как да си осигурим защита от слънчевите лъчи с естествени средства отново става актуална.

Прочети още...

Какво всъщност представлява процеса на извличане на екстракта от растенията чрез масло? - Процесът се нарича мацерация и е подходящ за приготвяне на билкови извлеци в домашни условия. 

Прочети още...

Етеричните масла са силно концентрирани субстанции, затова трябва да се вземат под внимание следните правила:

Прочети още...

Пролетта е сезон, който всички чакаме с голямо нетърпение, но с нейното идване се появяват често симптоми като сънливост, безпричинна умора и раздразнителност, невъзможност за концентрация. Няколко етерични масла помагат успешно да се справим с неприятните последици от пролетната умора и дори изобщо да не усетим нейното проявление.

Прочети още...

Често получаваме въпроси за приликите и разликите, вижте ги накратко:

Прочети още...

Когато избирате парфюм не забравяйте – помислете за продължителността на аромата върху кожата Ви, естетиката, съставките. Изборът е Ваш!

Прочети още...

Свикнали сме да сързваме тъгата с безбрежие- океан от тъга, море от сълзи....но тя е и някак пречистваща, отмиваща натрупалите се емоции, предвещаваща нов прилив на сили. В „преплуването“ и продоляването на тъгата деликатни и верни помощници ще откриете сред натуралните аромати.

В природата няма нищо случайно и ще го разкрием още веднъж в следващите редов. Всичко е простичко и взаимосвързано и зад всеки аромат стои един много дълбок смисъл...потегляме на ароматно бягство, което да ни покаже как и с кои аромати да прогоним тъгата...

Прочети още...

Кои етерични масла ще ни помогнат при някои често срещани емоционални проблеми?

Прочети още...

За много от вас вече не е изненадващо, че когато говорим за дадено етерично масло, то трябва да сме максимално конкретни и да използваме и цитираме неговото латинско наименование.

Това не е никак случайно.

Прочети още...

Когато една жена разбере, че й предстои най-хубавото – раждането на нов живот, обикновено този процес на осъзнаване е свързан с лавина от въпроси и емоции.

Прочети още...

Сигурно Ви се е случвало да вдишате дадено ухание и... веднага в ума ви да изплуват спомени, случки, хора, които асоциирате с този аромат. Ароматите въздействат пряко както върху ума ни, така и върху емоциите, а и върху поведението ни. Няма да изненадаме никого, като кажем, че връзката между натуралните аромати и емоциите ни е колкото деликатна, толкова и силна.

Прочети още...

Dумата 'attar', 'ittar' или 'othr' е арабска дума и означава ухание.

Прочети още...

Тамянът присъства сред лечебните средства на много култури още от древността. Той може да служи и като духовен инструмент, който да използвате при молитви, йога практики и медитация.  Можем да го причислим към семейството на свещените аромати. 

Прочети още...

Ароматерапията нашумя доста напоследък. Което е хубаво. Още по-хубаво е, когато хората, които избират да я прилагат се доверяват на правилните специалисти, които да им дадат правилни съвети за правилна употреба на етеричните и базовите масла. За да се постигне желаният ефект. Другото са многобройни… импровизации.

Прочети още...

Навярно вече някои от вас са чували за арома композициите, а други още не са се докоснали до техния необятен ароматен свят. В тази статия ще ви разкажем повече за техните положителни качества. Ако трябва да ги опишем само с три думички – арома композициите са хармония, баланс, синергия.

Прочети още...

 

 За да могат клиентите да получат най-доброто от Природата, TAOASIS® подбира само най-добрите 100 % натурални етерични масла. Повечето от маслата се получават по традиционния метод на екстракция чрез парна дестилация. Базовите масла също придобиват все по-голяма популярност и се добиват също по традиционен метод-на студено пресоване.
Философията от много години на TAOASIS е да открие, подкрепи и селектира най-добрите етерични масла от биологично земеделие или диворастящи растения, за да предостави на своите клиенти най-доброто качество, съответно пълния спектър от полезни свойства на маслата. 


Прочети още...

Често получаваме въпроси относно това как да разберем дали дадено етерично масло на пазара е качествено. Ако трябва да направим обобщение - качествени масла са тези, които отговарят на стандартите за качество - разумни цени (прекалено ниските не говорят за добро качество), надежден доставчик (т.е. с история и разпространение на чуждия пазар, не само в рамките на държавата, към която принадлежи дадения производител) и аромата (с времето и опита ще започнете да разпознавате по аромата качествените от некачествените масла).

Прочети още...

 Децата, както и възрастните без съмнение харесват хубавите аромати, което прави ароматерапията особено приятна за приложение. Като прибавим факта, че бебетата и децата все още не са обременени от синтетичните медикаменти, нездравословните храни и стреса, ароматерапията показва много добри резултати в прилагането й при редица детски заболявания.

Прочети още...

Знаете ли, че всъщност някои от цитрусовите етерични масла не са фототоксични?


Прочети още...

Сауната и парната баня са идеални места за използване на етерични масла.

Прочети още...

Етеричните масла са истинска изненада и наслада за вкусовите рецептори.

Прочети още...

Препоръчително е да използвате етеричните масла в свежи ястия като дресинги за салата, студени супи, шейкове и коктейли, пресни десерти.

Прочети още...

Започнете с натурален парфюм, чиято съставка харесвате.

Прочети още...

Всички знаем приказката за Аладин и Вълшебната лампа, в тази статия обаче иде реч, не за духчета, които ще изпълняват желания, а за такива, които ще Ви помогнат да пътешествате, макар и мислено, ще ви пренесат на хиляди далечни места и ще ви заредят с много настроение и енергия. Та..ще ви разкажем малко повече за Арома лампите на Тaoаsis.

Прочети още...

Вирусите и настинките не харесват етеричните масла, затова можете да разчитате на тяхната помощ да се предпазите.

Прочети още...

Проведени проучвания в продължение на много години разкриват позитивния ефект от използването на чисти етерични масла върху повишаването на концентрацията.

Прочети още...