АРОМА БЛОГЪТ НА ЕКОМАГ

От 15 до 19 Август  2018 г. екипа на Еко Маг излиза във ваканция. Всички поръчки направени след 13 ч. на 14 Август и в периода 15 - 19 Август, ще бъдат изпълнени след 20 Август 2018 г.
Благодарим ви за разбирането!

Прочети още...

В това отношение ароматерапията предлага редица етерични масла, в чиито химичен състав присъстват съставки, които имат отблъскващо действие по отношение на тези насекоми.

Прочети още...

Сузана Фербер е една от водещите фигури в компанията Taoasis. Тя е от онези специални жени, които излъчват мека светлина и са приели мисията да променят света около себе си, като разпространяват знанията си и споделят своята страст към натуралните аромати с други хора.

Прочети още...

Аксел Майер основателят на компанията за ароматерапевтични продукти Taoasis е визионер, писател, веган, обожава натуралните аромати и е от онези харизматични и ярки личности, които лесно и веднага успяват да те спечелят с откровеността, усмивката и идеите си.

Прочети още...

Те са подходящи за директна употреба върху кожата или за добавяне в база, базови масла или готови козметични продукти. Но не бива да се използват в арома лампи!

Прочети още...

До края на месец Април всеки поръчал Арома композиция от www.ekomag.bg ще получи и тази симпатична и практична картонена Буда фигурка от снимката!

Прочети още...

Kогато наближи лятото, темата как да си осигурим защита от слънчевите лъчи с естествени средства отново става актуална.

Прочети още...

С идването на пролетта Taoasis ни усмихна с нова, стилна визия на своята серия етерични масла и био екстракти, сертифицирани за употреба в кулинарията Baldini -  като освен в опаковката, има промяна и в някои от разфасовките на отделните продукти. Вече всички арома продукти от серията Baldini ще бъдат само в разфасовки от 5мл.

Прочети още...

Какво всъщност представлява процеса на извличане на екстракта от растенията чрез масло? - Процесът се нарича мацерация и е подходящ за приготвяне на билкови извлеци в домашни условия. 

Прочети още...

Етеричните масла са силно концентрирани субстанции, затова трябва да се вземат под внимание следните правила:

Прочети още...

Пролетта е сезон, който всички чакаме с голямо нетърпение, но с нейното идване се появяват често симптоми като сънливост, безпричинна умора и раздразнителност, невъзможност за концентрация. Няколко етерични масла помагат успешно да се справим с неприятните последици от пролетната умора и дори изобщо да не усетим нейното проявление.

Прочети още...

Често получаваме въпроси за приликите и разликите, вижте ги накратко:

Прочети още...

Когато избирате парфюм не забравяйте – помислете за продължителността на аромата върху кожата Ви, естетиката, съставките. Изборът е Ваш!

Прочети още...

Свикнали сме да сързваме тъгата с безбрежие- океан от тъга, море от сълзи....но тя е и някак пречистваща, отмиваща натрупалите се емоции, предвещаваща нов прилив на сили. В „преплуването“ и продоляването на тъгата деликатни и верни помощници ще откриете сред натуралните аромати.

В природата няма нищо случайно и ще го разкрием още веднъж в следващите редов. Всичко е простичко и взаимосвързано и зад всеки аромат стои един много дълбок смисъл...потегляме на ароматно бягство, което да ни покаже как и с кои аромати да прогоним тъгата...

Прочети още...

Кои етерични масла ще ни помогнат при някои често срещани емоционални проблеми?

Прочети още...

За много от вас вече не е изненадващо, че когато говорим за дадено етерично масло, то трябва да сме максимално конкретни и да използваме и цитираме неговото латинско наименование.

Това не е никак случайно.

Прочети още...

Когато една жена разбере, че й предстои най-хубавото – раждането на нов живот, обикновено този процес на осъзнаване е свързан с лавина от въпроси и емоции.

Прочети още...

Всички клиенти, пазарували от нашия щанд по време на изложението на Фестивала на Здравето имаха шанс да участват в томбола и петима от тях спечелиха награди.

Прочети още...

Онлайн магазина няма да работи в периода между 24 юни и 1 юли 2016 г.

Прочети още...

Сигурно Ви се е случвало да вдишате дадено ухание и... веднага в ума ви да изплуват спомени, случки, хора, които асоциирате с този аромат. Ароматите въздействат пряко както върху ума ни, така и върху емоциите, а и върху поведението ни. Няма да изненадаме никого, като кажем, че връзката между натуралните аромати и емоциите ни е колкото деликатна, толкова и силна.

Прочети още...

Dумата 'attar', 'ittar' или 'othr' е арабска дума и означава ухание.

Прочети още...

Тамянът присъства сред лечебните средства на много култури още от древността. Той може да служи и като духовен инструмент, който да използвате при молитви, йога практики и медитация.  Можем да го причислим към семейството на свещените аромати. 

Прочети още...

Ароматерапията нашумя доста напоследък. Което е хубаво. Още по-хубаво е, когато хората, които избират да я прилагат се доверяват на правилните специалисти, които да им дадат правилни съвети за правилна употреба на етеричните и базовите масла. За да се постигне желаният ефект. Другото са многобройни… импровизации.

Прочети още...

Афродизиаците сред храните и ароматите са обект на изследвания и дискусии от незапомнени времена. В тази статия ще се фокусирам върху онези аромати, които въздействат положително върху желанието за любов и сексуалната активност.

Прочети още...

Четири незаменими етерични масла в ароматната аптека

Прочети още...

Навярно вече някои от вас са чували за арома композициите, а други още не са се докоснали до техния необятен ароматен свят. В тази статия ще ви разкажем повече за техните положителни качества. Ако трябва да ги опишем само с три думички – арома композициите са хармония, баланс, синергия.

Прочети още...

Онлайн магазинът ще работи на 21, 22, 28, 29.12.2015 г.

Прочети още...

Шестима от всички наши клиенти през Декември ще получат Коледен ароматен подарък.

Прочети още...

Управителят на Еко Маг, Валентина Славова, получи награда за изключителна отдаденост на ароматерапията и успешно сътрудничество с Таоазис през юни 2015 г. в Детмолд по време на 4-та Международна конференция по ароматерапия


Прочети още...

 

 За да могат клиентите да получат най-доброто от Природата, TAOASIS® подбира само най-добрите 100 % натурални етерични масла. Повечето от маслата се получават по традиционния метод на екстракция чрез парна дестилация. Базовите масла също придобиват все по-голяма популярност и се добиват също по традиционен метод-на студено пресоване.
Философията от много години на TAOASIS е да открие, подкрепи и селектира най-добрите етерични масла от биологично земеделие или диворастящи растения, за да предостави на своите клиенти най-доброто качество, съответно пълния спектър от полезни свойства на маслата. 


Прочети още...

Често получаваме въпроси относно това как да разберем дали дадено етерично масло на пазара е качествено. Ако трябва да направим обобщение - качествени масла са тези, които отговарят на стандартите за качество - разумни цени (прекалено ниските не говорят за добро качество), надежден доставчик (т.е. с история и разпространение на чуждия пазар, не само в рамките на държавата, към която принадлежи дадения производител) и аромата (с времето и опита ще започнете да разпознавате по аромата качествените от некачествените масла).

Прочети още...

 Децата, както и възрастните без съмнение харесват хубавите аромати, което прави ароматерапията особено приятна за приложение. Като прибавим факта, че бебетата и децата все още не са обременени от синтетичните медикаменти, нездравословните храни и стреса, ароматерапията показва много добри резултати в прилагането й при редица детски заболявания.

Прочети още...

Знаете ли, че всъщност някои от цитрусовите етерични масла не са фототоксични?


Прочети още...

Сауната и парната баня са идеални места за използване на етерични масла.

Прочети още...

Етеричните масла са истинска изненада и наслада за вкусовите рецептори.

Прочети още...

Препоръчително е да използвате етеричните масла в свежи ястия като дресинги за салата, студени супи, шейкове и коктейли, пресни десерти.

Прочети още...

Започнете с натурален парфюм, чиято съставка харесвате.

Прочети още...

Всички знаем приказката за Аладин и Вълшебната лампа, в тази статия обаче иде реч, не за духчета, които ще изпълняват желания, а за такива, които ще Ви помогнат да пътешествате, макар и мислено, ще ви пренесат на хиляди далечни места и ще ви заредят с много настроение и енергия. Та..ще ви разкажем малко повече за Арома лампите на Тaoаsis.

Прочети още...

Онлайн курсът по Ароматерапия и Натурална парфюмерия започва на 29.03, неделя от 10:00 ч. Курсът е подходящ за всички привърженици на ароматерапията и натуралните аромати.
Продължителност на курса - 3 месеца.

Прочети още...

Следващият арома уебинар предстои на 22.11, събота от 10:00 ч. Темата е Ароматна Коледа.

Прочети още...

Вирусите и настинките не харесват етеричните масла, затова можете да разчитате на тяхната помощ да се предпазите.

Прочети още...

Проведени проучвания в продължение на много години разкриват позитивния ефект от използването на чисти етерични масла върху повишаването на концентрацията.

Прочети още...